Voeg in een grote mengkom de bloem, het zout en de gist samen. Voeg geleidelijk het lauwe water toe en meng met je handen tot zich een zacht deeg vormt.
500 gram "tipo 00 bloem", 300 ml lauwwarm water, 10 gram zout, 7 gram verse gist
Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak ongeveer 10 minuten, tot het glad en elastisch wordt.
Plaats het deeg in een schone, ingevette kom en bedek met een vochtige doek. Laat het op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen, of tot het verdubbeld is in grootte.
Verwarm de oven voor op 220 ° C (428 ° F). Vet een grote bakplaat in met olijfolie.
3 eetlepels olijfolie
Zodra het deeg is gerezen, sla het plat en verdeel het in 2 gelijke stukken. Rol elk stuk deeg uit tot een rechthoek, ongeveer 1 cm dik.
Plaats de rechthoeken deeg op de voorbereide bakplaat.
Maak kleine inkepingen in het oppervlak van de focaccia met je vingers en vul ze met kleine stukjes stracchino kaas. Giet de olijfolie over en strooi er grof zeezout over, verdeel evenredig.
200 gram stracchino kaas, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel grof zeezout
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot goudbruin en knapperig.
Haal de focaccia uit de oven en serveer.