Italiaanse kooklessen

Italiaans leren koken in minimaal vier lessen

In deze meerdaagse kookles met een minimum van vier lessen  leert u de basis van de Italiaanse keuken. Een combinatie van de pastaworkshop, de drie-gangen kookworkshop en de populaire anti-pasti workshop

Wij gaan u leren authentieke Italiaanse gerechten te bereiden met behulp van diverse kooktechnieken, pure en verse ingrediënten. Iedere les bevat een thema en smakelijke recepten die door de cursisten zelf worden bereid. Natuurlijk worden daarna alle gerechten samen aan tafel genuttigd onder het genot van een heerlijk glaasje Italiaanse wijn.

Deze workshop is op afspraak en vanaf 6 personen. Wij kunnen helaas geen groepen organiseren voor individuele deelnemers en houden geen wachtlijsten bij. Onze workshops zijn niet geschikt voor kinderen.

Italiaanse kooklessen in vier sessies

Eenvoudig de kooklessen volgens wanneer het u uitkomt

Meer weten? Neem contact op met Primi Cucina Italiana voor een vrijblijvende aanvraag. 

De kooklessen

Onze Italiaanse kooklessen is de ultieme combinatie van onze 3 kookworkshops + uw eigen invulling tijdens de laatste les.

Pasta workshop

  • Basistechniek pasta maken
  • Gebruik & info ingrediënten
  • Maak meerdere soorten pasta 

Gevorderde kooklessen

  • Vervolg op pastaworkshop
  • Volledig 3-gangen workshop
  • Wijn en spijs

Kooklessen professionals

  • Masterclass verse pasta & gnocchi maken
  • Inclusief sauzen, technieken en topklasse ingrediënten

Kookles 1

Zelf pasta maken

Tijdens de eerste kookles leert met de hand pastadeeg te vormen & leer je correcte omgang om met een pastamachine zelf verse pasta te maken. Maak o.a. gevulde ravioli, orecchiette of tagliatelle en neem de kennis mee naar huis om zelf uw eigen pasta te maken voor vrienden en familie.

Kookles 1 leert u zelf verse pasta maken
Kookles 2 leert zes verschillende Italiaanse antipasti te maken

Kookles 2

Antipasti maken

In de tweede kookles leer je 6 verschillende antipasti uit diverse regio’s van Italië te bereiden. Pas traditionele kooktechnieken toe, duik dieper in de eetgewoonten van de. diverse regio’s en leer de traditionele antipasti te bereiden met verse en bijzondere ingredienten.

Kookles 3

Drie-gangenmenu

In de derde kookles zet je een tongstrelend drie-gangenmenu op tafel, van met zorg opgestelde antipasti tot delicate dessert – onder begeleiding van de chef. Na afloop sluiten we de Italiaanse kookles als een Italiaan af: alle gerechten gezellig samen gegeten. Net als bij ‘mamma’ aan tafel. Een glaasje wijn tijdens het diner is natuurlijk inbegrepen.

Kookles 3 leert een volledig Italiaans driegangenmenu op tafel te zetten
In kookles 4 kiest u zelf een Italiaans gerecht uit om te koken

Kookles 4

Uw eigen menu

Uw stelt uw eigen menu samen, leert hoe u een diner gaat organiseren zonder later stress te hebben in de keuken.

Uw lievelingsgerecht  dat u op vakantie in Italië heeft geproefd , uit een kookboek of wat u graag eens wilt proeven. Wij bespreken de mogelijkheden

Contactformulier, bellen & mailen

Vragen over de kooklessen?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen via ons contactformulier, e-mail of telefoon.

Iedere workshop is op afspraak en vanaf 6 personen. Wij kunnen helaas geen groepen organiseren voor individuele deelnemers en houden geen wachtlijsten bij.

 Voor info over privéles neem contact met ons op.

De gerechten die je tijdens de kooklessen gaat koken zal verschillen per cursist. We bespreken graag de mogelijkheden, zo zijn wensen maar ook mogelijke allergieën uiteraard te bespreken om een voor u passende Italiaanse kookles tot stand te brengen. 

Deze optie is zeker bespreekbaar.

Wij houden graag rekening met uw dieetwensen. De prijs kan dan afwijken.

Deze workshop kost € 310,-incl. btw per persoon. Dit omvat 4 kooklessen die u binnen een periode van 2 maanden kan volgen.